Vhodnost jednotlivých potravin měsíc po měsíci

Ohledně zařazování jednotlivých druhů potravin jsem prolezla celý net a dost se to liší. Proto jsem si udělala vlastní seznam a konzultovala to se svou lékařkou. Budu se jím řídit a je jen na vás, jestli pro vás bude inspirací nebo ne :).

4. měsíc
rýže
mrkev, dýně, hrášek, batáty, brambory, brokolice, cuketa, lilek, fenykl
banán, hruška, jablko
 
5. měsíc
zelené fazolky, květák, chřest
švestky, broskve
vaječný bílek

6. měsíc
ovesné vločky, těstoviny, kuskus, quinoa, bulgur, jáhly, pohanka
meruňka
kokosové mléko
jogurt holandie (doporučuje hutné jogurty tohoto typu, nikoliv nízkotučné), řecký jogurt
špenát, kedluben, petrželka
kuřecí, králík, hovězí, ryby, celé vejce
máta, tymián, meduňka, rozmarýn, skořice...
 
8. měsíc
cizrna, čočka, fazole, kukuřice, okurka, pórek
meloun, avokádo
jehněčí
 
10. měsíc
vepřové, tvrdé sýry (v malém množství mezi 6.-9. měsícem)
 
1. rok
med, kakao
tvaroh, máslo, měkký sýr (typu lučina, gervé)
tuřín, řepa, kapusta, zelí, rajčata, cibule, česnek, paprika
mandarinky, pomeranče, citrony, jahody, ananas, maliny, rybíz, angrešt, kokos
 
2. rok
mléko kravské
ořechy, rozinky, mák, sezam, chia

3. rok
houby, tavené sýry
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky