Gnocchi

Střecha v běhu, kuchyně napůl. Vaření v bojových podmínkách, net nejde, takže fotím tabletem a jedu na nějakém poťapaném O2 netu. Tudíž fotky budou ještě horší, než normálně :D. Rybičkové pomazánky bylo dost, dnes jsem si trochu zavařila :).
Dám vařit kilo brambor (typ C), do osolené vody. Ještě horké oloupu a proženu mlýnkem na maso, na jemno. Stačí ale i pákový lis na brambory :), na něm to vezměte dvakrát, ať se vám to hezky provzdušní a nočky budou nadýchanější. Do hromádky brambor hodím tři vejce a přidávám postupně hladkou mouku. Přesné množství neexistuje, záleží na druhu brambor, ale vychází mi to asi tak 350 g. Těsto by nemělo být přesně takové jako na knedlíky, ale spíš nadýchané, měkké a nelepivé. Lepší je ho moc nepropracovávat.
Těsto si rozválím do válečku a krájím porce noků. Jak se to dělá z horkých brambor a těsto je nadýchané, tvarování není zase taková legrace :D. Kámen úrazu pro mě bylo tvarování nočků, ale přišla jsem na malou vychytávku. Dám na půl hoďky do mrazáku a hned se to válí úplně jinak. Pokud tam budete chtít ještě otisk vidličky, hoďte to tam ještě jednou na půl hoďky až hodinu a pak tiskněte :). Na to ale už nemám nervy :D.
 
 
Pro nás dva je tohle množství tak na dvě jídla, takže půlku vždycky mrazím. Uválené nočky naskládám na talíř, aby se nedotýkaly, a nechám přes noc. Pak nasypu do pytlíku a nevznikne vám zmrzlá koule, ale krásně oddělené gnocchi.
 
 
Vařím 2 minuty a mražené 4. Po vyplavání hned vyndám, na talíři promíchám s máslem, ať se nelepí :).

Komentáře

Oblíbené příspěvky