Domácí piškoty ze špaldové mouky

Pro někoho zbytečnost, pro někoho hodně cukru. Bohužel bez cukru to ale nejde :). Na druhou stranu domácí, méně cukru něž u kupovaných a díky špaldové mouce jen s minimem lepku :).
Z uvedeného množství se mi povedlo vytvořit asi tak 40 piškotů prapodivných tvarů :D. Každopádně Matesovi jsou tvary jedno a mě v podstatě taky :).
 
Budu potřebovat 2 vejce, 60 g (40 + 20 g) cukru (používám třtinový), 70 g špaldové mouky a trochu moučkového cukru na posypání.
 
 
Nejdříve si udělám pevný sníh. Poté do něj postupně přimíchám 20 g cukru. Když je sníh lesklý, je hotovo. Potom si vyšlehám žloutky se zbytkem cukru. Po vyšlehání postupně přidávám sníh. Až se mi obě hmoty pěkně spojí, opatrně vmíchám mouku. Těstem naplním sáček a na plech vyložený pečícím papírem dělám kolečka velikosti piškotů. Posypu lehce moučkovým cukrem a nechám odpočinout do chvíle, než se cukr ztratí. Dám do trouby na 170° asi na 10 minut. Ihned po vytažení z trouby je sundám z pečícího papíru a dám na talíř.
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky