Cizrna se zelenými fazolkami a hruškami

8. měsíc začínají luštěniny. Konečně něco nového :). Jako první luštěninu jsem volila cizrnu, vhodnější je snad už jen červená čočka. Cizrnu večer namočím a nechám přes noc. Ráno dám vařit do změknutí, po uvaření ji propláchnu studenou vodou a proberu. Takové ty jinak zbarvené kuličky odstraním. Pro lepší trávení a minimální nadýmání je lepší ji po uvaření oloupat ze slupek. Jde to docela lehce, jen je to trochu pracné. Ale to minimální množství, co je potřeba, vám moc času nezabere.
Pro dva příkrmy jsem dala půl hrnku suché cizrny, 300 g zelených fazolek, dvě hrušky, kousek fenyklu a lžíci bylinek, které minimalizují nadýmání (saturejka, oregano, majoránka). Rozmixuji a přidám olivový olej.
 
Skvěle se k tomu hodí například kuřecí maso.
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky