Banánový chlebíček

Mates má rád změnu a ohledně svačin to chce hodně obměňovat. Tak zkouším a pátrám a občas se i něco podaří. Tenhle recept mě baví tím, že i když přijde na návštěvu kamarádka, která vyznává jen zdravé stravování, nemusím se bát tohle položit na stůl :). Doma se snažím převážně vařit zdravě, ale občas třeba takové české buchty přijdou k chuti :). Prostě nic se nemá přehánět... ;).
Potřebné suroviny:
250 g špaldové mouky
1 lžíce vinného kamene nebo kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
špetka soli
4 rozmixované přezrálé banány
110 g změklého másla
1 lžička vanilkového extraktu
170 g (110 ml) jablečné přesnídávky
2 lžíce jablečné šťávy
100 g javorového sirupu
Troubu si předehřeju na 180°C a formu na chlebíček nebo srnčí hřbet si vymažu máslem.
V misce promíchám rozmixované banány, máslo, přesnídávku, šťávu z jablka, javorový sirup a vanilkový extrakt. Vzala jsem to ponorným mixérem. V druhé míse si smíchám mouku, vinný kámen, sodu a sůl. Obě směsi promíchám a těsto přeliju do formy.
 
Nechala jsem péct asi 70 minut. Upečení testujeme špejlí, pokud ji vytáhneme suchou, je hotovo :).
 
 
Chlebíček je lepší skladovat v lednici. Přeji dobrou, zdravou a vláčnou chuť ;)!
 

 

Komentáře

Oblíbené příspěvky