Ciabatty

Domácí ciabatty se u nás přímo zabydlely. Tento recept je vhodný do pekárny. Ostatně si myslím, že pokud domácí pečivo, tak pekárna je pomocník k nezaplacení :). Klobouk dolů před těmi, co pravidelně pečou bez pekárny... S tvary ciabatt se teda moc nemazlím. Postupem času jsem začala dělat malé bulky a každou z nic si posypu podle chuti.
Na 12 kusů dávám 300 ml vlažné vody, 2 lžíce olivového oleje, 500 g hladké mouky (já nejraději používám 00 na italské pečivo, když není tak obyčejnou), 1 lžičku cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička sušeného droždí.
Po vykynutí dělám bochánky o hmotnosti cca 65 g. Těsto by se vám nemělo lepit. Pokud ano, přidejte trochu mouky. Potřu vodou a sypu svá oblíbená semínka. Je dobré je do těsta trochu zatlačit, potom se nesypou :). Klidně semínka vynechejte a jen před pečením lehce poprašte moukou. Ciabatty dám před pečením vykynout na teplé místo přibližně na půl hodiny.
V průběhu kynutí si nahřeji troubu na 200°C. Peču asi 30 minut.
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky