Těstoviny s masovými kuličkami
Taky vám tak moc chybí léto? Mně děsně. Ale to je každý rok stejný. Koncem léta se už těším, že mi částečně odpadne starost o zahradu. V půlce zimy se zase těším, že nebudu tahat koše plné dřeva, že odpadne každodenní vysávání, protože když topíte dřevem, je z toho hrozně bordelu... okukuju weby se sazenicemi, plánuju nové záhony, úpravu ohniště... a to všechno jen proto, abych si aspoň trochu zkrátila to čekání :). Co budete příští rok sázet vy? Budete zkoušet něco nového? Já se rozhodla, že zkusím zasadit místo petúnií převislé jahody. Tak uvidíme, jak se jim bude dařit :). Petúnie jsou sice nádherný, ale chce to velkou péči, aby to nějak vypadalo. A já, když už o něco pečuju, to chci pak aspoň sníst :D.
Masové kuličky:
400 g mletého hovězího masa
50 g strouhaného sýra (parmezán, gran moravia,...)
1 vejce
1 drcený stroužek česneku
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
Mezitím si připravím omáčku.
Omáčka:
olivový olej
1 cibule nakrájená najemno
2 drcené stroužky česneku
2x 400 g konzervovaných rajčat
3 snítky bazalky
strouhaný sýr (parmezán, gran moravia,...)
Na hlubokou pánev si dám rozehřát lžíci olivového oleje a osmahnu na něm cibulku spolu s česnekem. Asi po pěti minutách přidám pokrájená rajčata a bazalku. Nechám povařit asi 40 minut. Vydám bazalku, osolím, opepřím.
Mezitím, co se mi vaří omáčka, si na vedlejší pánvi pomalu opeču koule na trošce olivového oleje. Opatrně s teplotou, sýr se hodně rád chytá a připéká se.
Kuličky přihodím do hotové omáčky a nechám provařit dalších 15 minut.
Promíchám s těstovinami, nejlépe špagety nebo linguine nebo prostě nějakými dlouhými a posypu strouhaným parmezánem.
Bon apetit!
Tipy a triky
❥Pokud máte kyselejší rajčata nebo prostě radši sladší omáčku, přidejte k osmahnuté cibuli dvě lžíce třtinového cukru a nechte zkaramelizovat, omáčka má o dost lepší chuť ;).
Komentáře
Okomentovat