Pečený banán s rozmarýnkou

Banánů jsem asi koupila víc, než bylo nutné, ale to nevadí. Zkusila jsem alespoň více variant :). A proč rozmarýnka? Rozmarýnka je skvělá bylinka, která mimo jiné podpoří trávení a apetit :).
Tenhle příkrm má výhodu v tom, že se dá skvěle kombinovat třeba s řeckým jogurtem a kokosovým mlékem, pro větší děti můžete přidat med, ořechy...prostě co vás napadne :). Pečený banán má takovou zvláštní vůni, takže preferuji kombinování :).
 
Tři banány oloupu, podélně nakrájím a dám do trouby na 200°C. Upeču do zhnědnutí a změknutí, trvá to asi 20 minut. Při mixování přidám jednu až dvě lžičky nasekané rozmarýnky a pro lepší konzistenci naředím kojeneckou vodou.
 
Dělám vždy větší množství, ať se vůbec vyplatí troubu zapínat :). V lednici vydrží až 4 dny, dá se i zamrazit.
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky