Hovězí ragú

Mates za chvilku oslaví rok. Konečně nějaké nové a zajímavé suroviny. Už mi z těch omezení hrabalo :). Mates má moc rád nové věci. Vždy, když večeříme, chodí a ochutnává. Minule ochutnal rajčata a bez alergické reakce, tak jsem se odvážila mu udělat hovězí ragú s červenou čočkou. Tak uvidíme :D.
Nejdříve si namelu 250 g hovězího masa. Poté nakrájím šalotku na jemno. Malou cuketu a větší mrkev nastrouhám na hrubo. Na dvou lžících oleje restuji zeleninu tak 3 minuty. Přihodím mleté maso a dál restuji, až zhnědne. Přihodím 4 vrchovaté lžíce červené čočky, 400 g loupaných pokrájených rajčat a asi hrnek vývaru. Nechám dusit, dokud čočka nezměkne. Trvá to tak 20 minut. Osladím trochou třtinového přírodního cukru.
Pro nejmenší pomixujte :).
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky