Pyré s červenou čočkou a tymiánem

Červená čočka je nejlépe stravitelnou luštěninou, takže je nejhodnější jako první luštěninový příkrm. Nemusí se namáčet, obsahuje vitaminy skupiny B, kyselinu listovou, moře minerálních látek a samozřejmě vlákninu :).
Na tři příkrmy jsem dala povařit čtvrt hrnku červené čočky. Ona hodně nabyde, takže takhle málo opravdu stačí. V páře jsem povařila dvě jablka zbavená jádřinců, tak pět růžiček brokolice a dvě mrkve. Při mixování jsem zředila vývarem (nebo kojeneckou vodou) a přidala lžíci čerstvých lístků tymiánu.
 
Tymián je skvělá bylinka, v kuchyni ji využívám moc ráda. Mimo jiné má protizánětlivé účinky, je skvělý při kašli a působí proti průjmu a nadýmání.
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky