Dýňové rizoto

Teď jsem měla malou pauzu. Malému rostly zuby se všemi radostmi, které k tomu patří :D. Tak teď má zase na chvilku pokoj :).
Dlouho jsem mu nedělala nic z dýně a je na čase mu zase tuto zeleninu připomenout :). Dýňové rizoto má tu výhodu, že se můžete najíst i Vy :). Posypu si ho parmezánem, osolím, opepřím a je to. Mates má rád, když jíme to samé a u rizota si i pochutnám :).
Na pánev dám rozehřát řepkový olej a ovoním si ho rozmarýnem. Pár lístků nechám na oleji osmahnout, asi tak na dvě minuty. Potom lístky vyndám. Na olej hodím kousek fenyklu, asi 50 g pórku a 200 g dýně. Vše pokrájené na malé kousky. Nechám asi 5 minut opékat. Poté přisypu asi půl hrnku rýže a míchám další dvě minuty. Během vaření přilévám postupně vývar. Celkově ho budete potřebovat asi 600 ml. Když je rýže měkká, odstavím a před podáváním přimíchám lžíci jogurtu. Ve verzi pro mě si občas dávám mascarpone :).
Pro úplně nejmenší staří rizoto po uvaření rozmixovat, Mates už docela kouše, takže dávám větší kousky :).
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky