Bílý chřest s hruškami a lososem

Tak tohle je nadstandardně gurmánský příkrm :), ale za chvíli u nás začíná sezóna chřestu a Češi jsou na jeho pěstování specialisti. Bílý chřest musíte oloupat a odříznout dřevnaté konce. Loupání mi šlo lépe na prkénku než v ruce. S tím je trochu práce...
Lososa jsem volila ze dvou důvodů. Je jednoduché ho vykostit (filet má jen pár zapomenutých kostí, které lehce vytáhnu pinzetou a víc nemusím řešit) a má větší podíly vitamínů a mastných kyselin než například pstruh. Takovýto kousek je škoda trápit ve vodě, takže doporučuji buď páru, nebo ho upéct. Na páru dávám kůží dolů, hezky vám ho podrží a nerozpadne se. Kůži před mixování odstraním. Koupila jsem větší kousek, takže lososa jsem udělala tyčákem zvlášť a zbytek si hodila do tvořítek. Kdybych ho nepotřebovala na další příkrmy, byl by tatarák, který miluju :). Při mixování jsem přilévala rybí vývar. Mám ho v mrazáku v pytlíkách na led. Pokud nebudete mít, stačí kojenecká voda nebo kmínový vývar, který se k tomu skvěle hodí :).
Na dva příkrmy dávám 500 g chřestu, jednu hrušku, 100 g lososa a pár lístků čerstvé meduňky. Povařím, rozmixuji a přidám lžičku olivového oleje. Bon apetit! :)
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky