Lemon curd

Tenhle krém úplně miluju! Dělám ho ze dvou dávek, protože u nás nikdy nevydrží ani týden. Dávám ho do jogurtů, kaší, musli... dají se s ním promazat dorty, sušenky, palačinky a takový citrónový pribináček... No prostě takový všestranný pomocník, když už vás nebaví obyčejné chutě :). A v lednici vám vydrží 14 dní.

Na jednu dávku:
70 ml citronové šťávy
4 žloutky
70 g třtinového cukru
50 g másla
2 lžičky sušené citronové kůry, podrcené ve hmoždíři na prášek

Všechny ingredience mícháme ve vodní lázni tak dlouho, dokud se nesvaří v hustou kaši. A to je ta celá věda :).


Tipy a triky
 
Pokud použijete čerstvou citronovou kůru, strouhejte jí hodně na jemno a bez bílé dužiny, zhořkl by ;). 

Komentáře

Oblíbené příspěvky