Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

 
Tenhle recept jsem nedělala roky a dnes, při pátrání, co udělám k obědu, jsem na něj zase narazila. Nechápu, jak jsem na takovou baštu mohla zapomenout! Můžete péct spolu s brambory v jednom pekáči, s tou omáčkou je to fakt jízda :). Dělám jak s creme fraiche, tak s kysanou smetanou a obojí má něco do sebe.
 
 
Na 4 porce:
 
1 naporcované kuře (nebo kousky kuřete, které máte rádi)
200 g creme fraiche nebo zakysané smetany
4 lžíce hrubozrnné hořčice
4 drcené stroužky česneku
300 ml drůbežího vývaru
1 lžíce sušeného estragonu
2 lžíce medu
400 g zelených fazolek
sůl
 
Předehřejeme si troubu na 200°C. Kousky kuřete osolíme a dáme do pekáčku. V míse smícháme smetanu, hořčici, česnek a vývar a kuře podlijeme hotovou zálivkou. Přidáme zelené fazolky a vše posypeme sušeným estragonem. Pokapeme medem a dáme péct. Pečeme 1 hodinu nebo dokud nebude kuře propečené.
 
 

Komentáře

Oblíbené příspěvky