Meruňková marmeláda
Sezóna zavařování začíná a já jedu už jen ověřené klasiky, které ze spíže mizí rychlostí blesku. Jednou z nich je meruňková marmeláda, jejímž hlavním spotřebitelem jsem hlavně já, ale Mates mi už začíná šlapat na paty. :) V úplných začátcích zavařování jsem jela takový ty zavařovací pytlíky s želírovací látkou a kily cukru. Teď přecházím na pektin a už nikdy nic jinýho.
Zavařování s pektinem má dost výhod. Můžete si nasypat kolik cukru chcete. Klidně žádnej, klidně dvě kila. Je to prostě na vaší chuti.
Barvička marmelády nebo džemu je pak krásně přírodní. Když jsem zavařovala s želírovacími pytlíky, tak ta marmeláda už po uvaření neměla krásnou barvu a po roce ve spíži jakoby hnědla nebo i šedla. Chuť dobrá, ale oči to pak chtělo zavírat. :)
Citrusový pektin je čistě přírodní věc. Žádná chemka. Koupíte ve zdravé výživě. Já kupovala za 160,- Kč pytlíček se 100 g. Což je minimálně na 10 kg ovoce. Když si k tomu přepočítám menší množství cukru, je to rozhodně nejlevnější varianta, co se mi zatím podařilo najít.
Takže podle mne je pektin jasná volba!
Ingredience:
Zavařování s pektinem má dost výhod. Můžete si nasypat kolik cukru chcete. Klidně žádnej, klidně dvě kila. Je to prostě na vaší chuti.
Barvička marmelády nebo džemu je pak krásně přírodní. Když jsem zavařovala s želírovacími pytlíky, tak ta marmeláda už po uvaření neměla krásnou barvu a po roce ve spíži jakoby hnědla nebo i šedla. Chuť dobrá, ale oči to pak chtělo zavírat. :)
Citrusový pektin je čistě přírodní věc. Žádná chemka. Koupíte ve zdravé výživě. Já kupovala za 160,- Kč pytlíček se 100 g. Což je minimálně na 10 kg ovoce. Když si k tomu přepočítám menší množství cukru, je to rozhodně nejlevnější varianta, co se mi zatím podařilo najít.
Takže podle mne je pektin jasná volba!
Ingredience:
Komentáře
Okomentovat