Hruškový koláč

Dnes hlásí, že je všude pod mrakem, ale u nás je nádherný skorojarní den. Takže k obědu nějaká rychlovka, což u nás jsou řízky s bramborovou kaší a ještě něco na zub. Tak jsem vytáhla další recept na testování a to hruškový koláč. To dáte prostě všechno do mísy a přelejete pokrájené hrušky. Za hodinu hotovo i s pečením :). Už jen počkat na Tříkrálovou sbírku a můžeme vypadnout ven. Taky přispíváte?
 
 
Ingredience:
 
3 hrušky oloupané a pokrájené tenké plátky
1/4 šálku másla změklého (je to cca 60 g) + na vymazání formy
3 vejce
3/4 šálku mléka
1/4 čajové lžičky soli
1/3 šálku cukru
1/3 šálku hladké mouky
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 
Postup:
 
1) Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké plátky. A tak nějak halabala je poskládáme do vymazané formy na pečení. Je fajn je tak různě přeskládat, aby se těsto pěkně vlilo do mezer.  Forma by měla mít něco kolem těch 22 cm.
 
2) Troubu předehřejme na 180°C, normální ohřev.
 
3) V míse utřeme máslo s cukrem a přidáme postupně vejce. Pak přihodíme mouku, sůl, extrakt a nakonec mléko.
 
4) Přelejeme přes hrušky a hodíme do trouby na 45 minut.
 
 
 
 

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky